Zamilovaná řeka

Vystoupení divadelního souboru Slunovrat se uskutečnilo v pondělí 5. 11. 2018. Před vyprodaným sálem hradecké Filharmonie se nám představili mladí herci a umělci spolu s orchestrem Filharmonie. Zamilovanou řeku provázely tóny Vítězslava Nováka a Bedřicha Smetany pod vedením dirigenta A. S. Weisera. Celý večer se nesl v duchu vzpomínek a ohlédnutí za deseti lety vystupování v hradecké Filharmonii.
Symbolicky se scházela jednotlivá představení, tak jako pramínky se slévají v řeku, v jeden celistvý obraz. Pramínky a říčky, představované jednotlivými choreografickými výjevy herců, prostoupili celým sálem. Nechyběl obraz klidného pramínku, sólový projev Verunky, ale i síla meandrující řeky, sólový projev Adélky.
Všichni se stali součástí přírodního živlu – vody, dotkli se hladiny, napili se z pramenů a vstoupili do rozbouřené řeky. Na závěr se všichni herci sešli u poklidného toku širokého koryta naší Vltavy.
Součástí večera byla i výstava fotografií a kostýmů z jednotlivých představení, která připomněla bohatou divadelní historii Slunovratu a všech účinkujících dětí. Po vystoupení proběhl křest knihy „Zvláštní znamení“ od autorek Blanky Vávrové a Yvony Horákové. Pro herce na jevišti to byl neopakovatelný zážitek – vždyť se všichni stali kmotry knihy, která uvádí mimo jiné i jejich umělecké portréty.