MČR v silniční cyklistice 11. – 12.6.2019 – Račice

„Tak jen si mávej, mávej, mávej, jen…….a dávej sbohem“. Tolik slova z písničky Wabiho Daňka.
A proč začínám takto? A u cyklistiky? Protože po letech sportování a dobré práce pro naši školu se s námi loučí na tomto mistrovství dlouholetí reprezentanti v plavání a cyklistice bratři Vlachovi. Romanovi a Lukášovi moc děkuji a přeji hodně štěstí v budoucím životě. A třeba za náš SK Integra ještě budou sportovat. To záleží na nich.
Letos měli těžkou roli – prvním rokem startovali v kategorii juniorů a mužů, kde startovali i 2 současní reprezentanti a několik dalších vynikajících cyklistů. A tak jimi získaná umístění v první polovině startovního pole jsou cenná a výborná.
Již po dvacátédruhé nás na MČR přivítaly Račice, vesnička se slavným vodáckým kanálem. Vyrazili jsme s plným Tranzitem, ani místečko nezůstalo volné, protože naše výprava ve složení: Lukáš a Roman Vlachovi, Jana Feixová, Aneta Šimůnková, Rosťa Středa, Matěj Kulič a Kuba Kantorík  zabrala všechna volná místa. Tyto sportovce jsem vybral na základě jejich výkonů ve školním kole v cyklistice a také podle toho, jak jsou schopni dodržovat pokyny trenérů. Díky klukům z nižších kategorií se náš tým výrazně omladil a bude základním kamenem reprezentace po odchodu bratrů Vlachových.


Počasí bylo naprosto skvělé, možná až moc. V úterním dlouhém silničním závodě (hromadný start) bylo vedro skoro pekelné a závodníci dojížděli naprosto vyčerpaní. Ale naši reprezentanti, kromě jedné výjimky, se vydali ze všech sil a umístění tomu odpovídalo. Ve středu dopoledne byla na řadě časovka jednotlivců a ta, díky silnému protivětru v cílové rovince, důkladně prověřila dovednosti a sílu.
Pokud se podíváte na níže uvedenou tabulku tak vidíte, že si naši reprezentanti, vedli skvěle! 2 první místa, 2 druhá a 3 třetí, co více si přát? Uspěli i naši naprostí nováčkové- Matěj Kulič a Kuba Kantorík. Podrobné výsledky najdete na: skparta.cz/cyklistika

Všem reprezentantům patří díky za odvedené sportovní výkony a vzornou reprezentaci školy!
Výsledky