Příměstský tábor – Barevný týden

Barevný týden od 8. – 12. 7. bylo motto letošního příměstského tábora. První den jsme se během dopoledne seznámili hrou a písničkami. Pak jsme společnými silami upekli meruňkovou buchtu a pohráli si v atriu školy. Odpoledne jsme začali tvořit náš společný táborový obrázek a hráli různé hry.
Druhý den jsme opět zahájili kytarou a zpěvem. Svačinou jsme načerpali sil na velký vycházkový okruh. Pěšky jsme došli až na Slezské Předměstí, kde jsme si v parku trochu zalumpačili, mohli jsme i pozorovat různá zvířátka a jejich mláďata. Byl to pochod vyloženě vyčerpávající a proto jsme odpoledne trávili s pohádkou.
Třetí den nás čekal výlet. Vypravili jsme se vlakem do nedalekých Pardubic.
Navštívili jsme tam úžasný park plný zábavy. Houpačky, průlezky, sítě… a dále parkem jsme pokračovali do zámečku. Tam jsme obdivovali nejen zámek, ale i krásné pávy a pěkné historické centrum našeho sousedního města, včetně Perštýnského náměstí a Zelené brány.
Ve čtvrtek nám konečně přálo počasí a trochu se oteplilo. Vyrazili jsme do Fly zone, kde se naši barevní táborníci ukázali jako správní sportovci. Zdolávali překážky, metali salta do molitanů, skákali na trampolíně i přes překážky. Protože byli opravdu moc šikovní a počasí nám přálo, dali jsme si i výbornou zmrzlinu. Odpoledne nám někdo táborníky začaroval a domů odcházeli tygři a kočičky.
Pátý den nám zase počasí nepřálo a od rána stále pršelo. Ale my jsme bezva parta a ani špatného počasí se nelekneme. Dopoledne jsme si opět zazpívali a zatancovali, poté na nás čekaly soutěže a různé disciplíny v tělocvičně a na závěr jsme si rozdali diplomy a dárky pro super táborníky a rozloučili se s barevným týdnem.