Příměstský tábor – Týden pohádek

Srpnový příměstský tábor ve škole byl ve znamení pohádek. První den jsme se všichni spolu pozdravili a seznámili. Hráli jsme různé seznamovací hry. Po svačině jsme se vydali do botanické zahrady, kde měly děti najít perníkovou chaloupku /altán/.
K obědu byl výborný „kuřízek“. Odpočinuli jsme si a plni sil jsme se dali do vyrábění perníků a potom celé perníkové chaloupky.
Druhý den našeho tábora byl výlet na Hradiště v Hradeckých lesích. Bylo sice po dešti, ale to nás nemohlo odradit. Na Rytířském hradišti jsme si dali svačinku na posilněnou. Řekli jsme si, kdo v lese žije, co zde roste a jak se v lese správně chovat. Prošli jsme naučnou stezku. Po obědě byl zasloužený polední klid. Dnešní pohádka O Červené Karkulce nás provázela celým dnem. Četli jsme si knížky, povídali pohádku, malovali omalovánku s vlkem a Karkulkou. Nejvíce se dětem líbily soutěže „S vlkem v zádech“ a Kimovy hry „Co je v košíku?“
Třetí den byl ve znamení pohádky „O veliké řepě“ Po přečtení pohádky jsme si rozdali kartičky s příběhem a děti skládaly pohádku tak, jak šla na obrázcích za sebou. Dnes také měla jedna naše malá tábornice narozeniny. Zazpívali jsme jí společně narozeninovou písničku, popřáli jí a dali malý dáreček. Potom nám ona na oplátku rozdala bonbónky a slané tyčinky. Po malé oslavě a svačince, jsme šli na velké hřiště do Jiráskových sadů.
Po návratu už na nás čekal oběd. Po odpočinutí jsme se mohli vrhnout na další hry, a úkoly jako tahání řepy, bingo aj. Nakonec byla omalovánka s postavičkami dnešní pohádky. A všichni jsme se s veselou rozloučili.
Čtvrtý den dopoledne jsme se vydali poznávat naše město. K muzeu pro nás přijel turistický vláček, kterým jsme projeli celé Velké a Malé náměstí a také centrum Hradce Králové. Při zpáteční cestě jsme se zastavili pohrát si v Jiráskových sadech. Po obědě jsme shlédli pohádku „Na vlásku“ a při ní si děti vybarvily obrázky s princeznou Locikou. Venku proběhl pohádkový kvíz a soutěž v namotávání čokoládek na provázky, kterou potom děti snědly. Před odchodem domů si ještě zatančily na své oblíbené hity. 
Poslední den tábora nám počasí moc nepřálo, ale nám to neva! Začali jsme hrou „Kouzelná komnata“, kde děti plnily úkoly s Hurvínkem, Ferdou, pirátem, vodníkem, princeznou a s králíky Bobem a Bobkem. Při pohádce „Ledové království “ si děti vybarvily obrázky s Elsou a Annou. Pak se děti protáhly venku. Po obědě se konalo slavnostní zakončení tábora s rozdáváním diplomů, odměn a zmrzlinovým pohárem. Pak jsme se všichni přesunuli do tělocvičny na diskotéku, kde jsme si parádně zatančili. Všichni jsme si tábor bezvadně užili a za rok AHOJ!!!