Rodinné radovánky

V sobotu dne 19. 10. 2019 byla v prostorách školní zahrady za krásného počasí uskutečněna akce pro děti a rodiče „Rodinné radovánky“, kterou uspořádalo Sdružení rodičů ve spolupráci se Speciální základní školou. V tento den si děti a jejich rodiče měli možnost vyzkoušet a zároveň společně prožít řadu aktivit, které děti v naší škole zažívají v rámci volnočasových kroužků. Ti, kteří přišli, měli příležitost na vlastní kůži zažít to, jak probíhají hodiny Canisterapie v podobě malého pomazlení s našimi čtyřnohými kamarády, zatančit si a zazpívat si tak, jako to zkoušejí děti na kroužcích Dramaterapie a Zpěváčku.
Ze sportovních aktivit se rodiny mohly utkat ve stolním tenise, zahrát si Boccu, zaplavat si v pomyslném bazénu a natrénovat některé florbalové dovednosti.
Na jednom z dalších stanovišť se mohli procvičit ve znalostech z oblasti přírody a popovídat si s paní učitelkou Lenkou o hmyzím hotelu. Toto obydlí zdobí školní zahradu a stalo se domovem pro hmyzí obyvatele. V dalších prostorách školní zahrady si děti s rodiči mohly vyrobit panáčky z přírodního materiálu nebo nazdobit svícínek. Při závěrečném klání měli možnost poměřit své síly v rychlosti navlékání korálků, skládání kostek do obrazců či stavění věží, tak jako jejich děti v Rozmarýnku.
Všichni účastníci „Rodinných radovánek“, kteří splnili všechna stanoviště, byli právem odměněni diplomem, medailí a v závěru nemohlo chybět focení na stupních vítězů. V průběhu celého dopoledne si mohli všichni účastnící zajít zamlsat do naší skvělé kuchyně, kde si každý zajisté mohl přijít na své. Usměvavé paní učitelky Hanka a Máša servírovali výtečné muffiny, voňavý štrůdl, rozplývající se toasty a žízeň mohli zahnat douškem čaje, šťávy nebo kávičkou. Celé dopoledne probíhalo ve výtečné atmosféře. Jen škoda, že se nás tu nesešlo více.Velké poděkování patří všem, co s námi přišli prožít tento den a také kolegům, kteří vše báječně připravili.Těšíme se opět někdy na viděnou a budeme moc rádi, když se nás příště sejde o něco více.