„Otevřená“ škola

Usnesením MŠMT ze dne 27. 5. 2020 se nám otevřela možnost osobní přítomnosti žáků ve škole. Třídy se otevřely 8. června prakticky pro všechny skupiny základní školy.
Výuka probíhá v dopoledním bloku 4 vyučovacích hodin a v odpoledních volnočasových aktivitách. Při vytváření skupin jsme respektovali speciální potřeby a individuality dětí. Zachovali jsme stávající třídy, učitelé a asistenty, žáky jsme do skupin neslučovali.
Podařilo se nám při zachování všech hygienických a epidemiologických opatřeních vytvořit přátelskou atmosféru nejen pro výuku, ale hlavně pro osobní setkání, sociální kontakt s kamarády a v neposlední řadě i s učiteli a asistenty.
Pro odpolední aktivity využíváme vnitřní atrium školy, kde děti mají možnost jezdit na kolech, koloběžkách, využívat venkovní hrací stoly na tenis, trampolínu a nově i lezeckou stěnu. Také jsme vytvořili odpočinkové zóny se stoly a lavičkami k relaxaci či výtvarným činnostem. Díky sportovnímu klubu Integra jsme mohli dětem nabídnout i sportovní kroužky plavání, boccu a stolní tenis.
Ve středu 10. června se také přišli podívat na zahájení provozu naší školy náměstkyně hejtmana Mgr. Martina Berdychová, vedoucí oddělení školství RNDr. Jiří Ort.