Výtvarná soutěž – robot a umělá inteligence

V prosinci minulého roku jsme dostali pozvání z Lidické galerie k účasti na 49. ročníku Mezinárodní dětské výtvarné soutěže Lidice 2021.
Téma robot a umělá inteligence nám bylo blízké a tak jsme se rozhodli uspořádat školní kolo této soutěže. Motem výtvarné soutěže je hra od Karla Čapka R. U. R., kde poprvé zaznělo slovo „robot“. Bylo by zajímavé vidět, co by Karel Čapek napsal dnes, kdy nás různé přístroje obklopují ještě více, zabydlely se na našich stolech i v kapsách. Roboti mezitím nabrali rozličných podob, pomáhají doma, ve výrobě, v lékařství.
K tématu byla vyhlášena další podtémata. Nás zaujal: „Rok 2121“, „Co robot neumí“, „Vývoj a druhy umělé inteligence“. Ve výtvarných technikách jsme použili kresbu, malbu a ve výtvarných objektech papír, textil, dřevo, kov.
Originální roboti nás vítají při vstupu do školy a dokonce se můžete seznámit s novou říší roku 2021 – říší lásky, pohody a porozumění. Dětem a pedagogům nechyběla fantazie, kreativita, nápad a zručné ruce, které vyrobily hned několik malých robotů a multifunkčního robota.