I. turnus příměstského tábora

První červencový turnus byl ve znamení „Světa kolem dokola“.
„Hola, hola, příměstský tábor volá. Pojďte děti, dětičky, zazpíváme písničky. O tom co se kolem děje, venku, ve městě, v přírodě. Co vnímáme očima, ušima, rukama“, tak jsme začínali náš týdenní pobyt. První den jsme prošli do parku na soutok a povídali si o přírodě, zvířátkách.
nechyběly ani oblíbené průlezky, houpačky, koloběžky a trampolínky. Sluníčko se na nás smálo a my jsme se vydali za vodními radovánkami. Nakonec jsme si vyrobili město z papíru.
Další den tábora byla zase naopak samá voda, ale i led, stav beztíže a mléčná dráha. Vyrazili jsme do Planetária. Cestou jsme pořádně zmokli, ale program za to určitě stál. Prohlédli jsme si naší Zem, Měsíc a spoustu dalších planet.
V poznávání „našeho světa“ nemohlo chybět královéhradecké muzeum. Čekala nás laboratoř Rudolfa II. Nejprve jsme si prohlédli expozici s obrazy a pak šli do laboratoře a dílny. Tam jsme si pomocí lup mohli prohlédnout různé exponáty, zkameněliny a starodávné mapy. Vyzkoušeli jsme pár experimentů s octem, olejem, vodou a sodou. Nakonec jsme si pro teplé až saunové počasí vyrobili úžasnou pomůcku – vějíř.
V muzeu bylo fajn, ale naši objevitelé stále měli dost sil, proto jsme zdolali i Bílou věž a rozhlédli se do dálky a dolů. Odpoledne jsme si zatancovali a stihli jsme i oblíbené malování obličejů.
Na konec týdne jsme si nechali úžasný zážitek, jízdu turistickým vláčkem. Na nalodění výletníků se přijel podívat i sám nejvyšší kapitán naší školy, pan ředitel, a jak jinak než na kole. Vláček nás povozil cestou necestou a zavezl nás na ,,RYTÍŘSKÉ HRADIŠTĚ“ Odpoledne bylo ve znamení loučení, rozdávání diplomů a odměn.