II. turnus příměstského tábora

Další běh příměstského tábora provázela „Cesta do minulosti“
1. den historického tábora jsme zahájili na téma: “ Dinosauři a doba „Hippies“. Dopoledne proběhla tvorba dinosauřích stop ze sádry. Děti si vyzdobily trička a čelenky ve stylu hippie. Odpoledne mezi dováděním na koloběžkách a trampolíně jsme barvili velká dinosauří vajíčka, což se dětem moc líbilo.
Nejstarší a nejdelší období naší historie je pravěk. Neváhali jsme a zavítali do „Pravěku“. Vyráběli jsme šperky z kostí a vyzkoušeli si nástěnnou malbu za zvuků Kalimby (pravěká harfa). Odpoledne děti zhlédly ukázku výbuchu sopky a na závěr lovci ulovili mamuta a ženy sbíraly plody.
Jak těžký a zároveň krásný byl život ve středověku? To si připomněli statečné a odvážné děti, které přemohly draka (šiškami), zachránily princeznu. Zato byly pasovány na rytíře a opekly si maso na ohni. Program jsme zakončili letem čarodějnic.
4. den příměstského tábora jsme se ocitli ve starověkém „Řecku a Římu přímo na – OLYMPIÁDĚ“. Dopoledne jsme si vyzkoušeli různé sportovní disciplíny (pohyblivý chodník, kroket, slalom, střelbu na plechovky aj.) Skákacího panáka překvapivě znaly skoro všechny děti a moc je to bavilo. Odpoledne bylo vyhodnocení s medailemi a šťavnatým melounem.
Poslední den příměstského tábora jsme se vrátili do současnosti a zakončili naši „Cestu časem“. Odměnou nám byla návštěva Tonga, kde si to všichni moc užili. Odpoledne jsme zkusili moderní humorné testování na Covid-19 a společně jsme vyhnali Koronu. Diskotéka venku nemohla chybět. Sladkou tečkou byla zmrzlina u nás ve škole a balíček s diplomy.
BYLO TO BÁJEČNÉ, děkujeme, KRÁSNÉ PRÁZDNINY VŠEM a za rok zase tady.