Závěr školního roku 2021

Rozloučení na konci školního roku patří již k tradičním akcím naší školy. Ředitel školy zhodnotil školní rok:
„Milí přátelé, žáci, učitelé, asistenti! Již to byl druhý školní rok, kdy nebylo všechno tak, jako dřív. Do školy jste nechodili celých 10 měsíců, ale jenom jejich část, jak nám to dovolila situace spojená s onemocněním COVID-19. Když jste do školy nemohli, tak jste se učili doma a se svými kamarády a učiteli jste se viděli jenom přes počítač. A to ne všichni. Byli jsme všichni zavření doma a nebavilo nás to. Dlouho jsme nemohli ani chodit na tělocviky, do zájmových kroužků, nehrát v divadelním souboru Slunovrat, nepotkávat se s kamarády. Přesto se podařilo všechno dohnat a dostáváte vysvědčení ve škole, tak jak to mám být“.
Poté jsme se rozloučili s vycházejícími žáky ze základní školy a s absolventy střední praktické školy. Třídní učitelé jim popřáli mnoho úspěchů v dalším studiu, ale i v životě. Slavnostně jim předali drobné upomínky na školní léta.
Na závěr pan ředitel poděkoval i učitelům a asistentům pedagoga: „ děkuji vám za to, jak jste tento zvláštní školní rok zvládli. Bylo to učení těžké a náročné. Se spoustou dalších povinností a činností.“
A nakonec jsme si popřáli krásné prázdniny plné zážitků, kamarádů, sluníčka a odpočinku.