MČR v silniční cyklistice

Jistě znáte film, možná i knížku, „Tři mušketýři“. Na obrázku nejsou mušketýři, a nejsou jenom tři, ale čtyři. A nemají koně, ale kola, na kterých reprezentovali na 23. ročníku Mistrovství České republiky pro sportovce ze škol, jako je ta naše. A jak se jim dařilo? Nemohlo to být lepší!
Kluci úspěšně navázali na slavné cyklisty a cyklistky naší školy, kteří v minulosti školu reprezentovali. A začal se rodit nový reprezentační tým pracovitých sportovců, kteří chtějí trénovat, jsou zodpovědní a jsou parta. Cyklistický tým se začal připravovat ihned, kdy to bylo umožněno – a to od 2. května, kdy se otevřely možnosti tréninků mimo haly a tělocvičny – tedy venku. Měli jsme tedy na přípravu účastni na mistrovství České republiky měsíc a půl. Ale podařilo se!
23. ročník MČR přivítaly Račice, vesnička se slavným vodáckým kanálem. Nominaci si vysloužili jenom kluci, o reprezentaci dívky neměly zájem. Rosťa Středa a Matěj Kulič jsou v reprezentaci školy již delší dobu, ale podařilo se objevit další dva bezvadné cyklisty – Huberta Bulíčka a Petra Štoska. Oba dva se sžili se silničními koly již na prvním tréninku.
Račice jsou na této akci známé tím, že počasí je většinou skvělé. Bylo tomu tak i letos – nemělo to chybu. Kluci závodili ze všech sil, opravdu vzorně školu reprezentovali. Děkuji jim za to!
V pátek se jel dlouhý, silniční, závod a v sobotu časovka.
Pokud se podíváte na níže uvedenou tabulku tak vidíte, že si naši reprezentanti, vedli skvěle! 3 první místa, 1 druhé a 2 třetí, co více si přát?
Nejtěžší úkol měl Petr Štosek, na MČR startoval poprvé a navíc, přestože je mu teprve 15 let, tak byl zařazen do elitní kategorie juniorů a mužů, kde se představili a 2 reprezentanti ČR. A tak jeho 9. a 11. místo jsou skvělými výsledky!!!

1. místo
Hubert Bulíček – silniční závod
Matěj Kulič – silniční závod
Hubert Bulíček – časovka
2. místo
Matěj Kulič – časovka
3. místo
Rostislav Středa – silniční závod
Rostislav Středa – časovka
9. místo
Petr Štosek – časovka (27 start.)
11. místo
Petr Štosek – silniční závod mužů (21 start.)