Pohádkový karneval

V pátek 1. dubna to nebyl obyčejný apríl, ohlášený karneval opravdu před devátou hodinou ve velké tělocvičně naší školy začal. Tentokrát na téma „POHÁDKA“. Na krásné masky se přišel  podívat i  náš pan ředitel s paní zástupkyní. Třídy si měly připravit pohádku nebo zvolit masky s pohádkovou tématikou. Ostatní přítomní hádali o jakou pohádku, či bytost jde.
Masky byly opravdu překrásné – víly, princezny, rytíři, princové, králové, Večerníček, kouzelníci, Mach se sluchátkem, také spousta zvířátek a jiných pohádkových bytostí.
Velice nás překvapil Cirkus Humberto třídy A5,  kde nechyběl kouzelník s králíkem v klobouku, principál, lev, který proskakoval obručí, tančící medvěd, kovboj, tygřík a také klaun.
Další pohádku  Dlouhý Široký a Bystrozraký si připravila třída SA3 a pohádku O třech prasátkách ztvárnily hned dvě třídy –  SA1 a S2. Pohádku O veliké řepě si připravila třída S3. Výkony pohádkových postav byly úchvatné.
První místo obsadila třída S2, která předvedla pohádku O třech prasátkách i s připravenými rekvizitami, písničkou a výbornými hereckými výkony.
Nejhezčí masky byly vybrány tři.  Lev z Cirkusu Humberto ztvárněný Tomášem Dubským se umístil na prvním místě.  Masku Mária z videohry  Super Mario si krásně připravil Toník Dostál, který obsadil druhé místo. Třetí místo obsadila procítěně tančící víla Modrovláska – Majda Chlapková. Ocenění dostali krásné ceny a všichni ostatní si mohli vybrat  sladkost.
Masky, které nechtěly tančit, si mohly  vyzkoušet své dovednosti a zručnost na připravených sportovních stanovištích. Nechyběly ani  testy a kvízy.
Děkujeme všem paním učitelkám i  asistentkám za přípravu masek a scének a za vtipně ozdobené  aprílové brýle.