Regionální kolo v malé kopané

 

 

 

 

 

 

Naše škola s podporou Královéhradeckého kraje pořádala v pátek 5. 11. 2021 regionální kolo v malé kopané. Do soutěže se přihlásilo 5 družstev a z toho soutěžila čtyři (jedno z důvodu nemoci muselo odstoupit).
K slavnostnímu zahájení nastoupily týmy domácího Hradce Králové, Skutče, Pardubic a Chrudimi. Organizátor akce pan učitel David Ninger nás seznámil s hracím systémem: 4 hráči a brankář a rozpisem zápasů. Poté rozhodčí celého turnaje pan Tomáš Raszka nám vysvětlil pravidla a systém hry. Na závěr nás přišel pozdravit pan ředitel školy Pavel Svoboda a popřál nám fair play hru s nastřílenými góly, vítězství těm nejlepším a všem plno sportovních zážitků.
Hra probíhala podle rozpisu v tabulce a hrál každý s každým. Za odehraný zápas družstva dostávala body, které se sčítaly, a nejvyšší počet určoval vítěze.
První zápas odehrály Pardubice s Chrudimí. Bedlivě jsme sledovali taktiku obou soupeřů. Pardubice vyhrály a my věděli, že to nebude lehký soupeř. V druhém zápase jsme hráli se Skutčí. Byl to vyrovnaný zápas, ale nakonec jsme o gól zvítězili. Poté následovaly obávané Pardubice. Mnoho gólů nepadlo, ale pro nás 2:1 znamenalo prohru. Čekal nás poslední zápas. Podle tabulky síly byly vyrovnané a body rovněž. Jak dosáhnout vítězství? Střelit co nejvíce gólů. Kapitán našeho družstva určil minimálně 5 gólů. V poslední minutě padá do branky soupeře pátý gól!
Zápasy jsou odehrané, ale turnaj nekončí. Tři družstva získala stejný počet bodů. Jak rozhodnout, kdo bude vítězem? Nabízí se určit pořadí podle tzv. malé tabulky, nebo si ještě zahrát na penalty. Pan rozhodčí, po poradě s trenéry, se rozhodne pro penalty. V napínavém a vyrovnaném boji opět zůstává remíza. Zbývá už jen poslední možnost malé tabulky, která určí vítěze a další pořadí. Z týmu Chrudimi byl vyhlášen nejlepší brankář, z týmu Pardubic nejlepší hráč. První tři místa byla oceněna poháry, medailemi a fotbalovým míčem. Celý turnaj proběhl v přátelském, sportovním duchu a my se budeme těšit na další sportovní setkání.

Tabulka a výsledky