Florbalový turnaj

Po dlouhé odmlce dvou let jsme ve středu 16. února 2022 uskutečnili školní kolo florbalového turnaje. I tak se zdálo, že nám epidemiologická situace nepřeje, neboť původní termín 31. ledna jsme museli vzhledem k velké nemocnosti, odvolat. Do turnaje se přihlásilo 10 družstev. Podle výkonnosti byli hráči rozděleni do dvou skupin. Turnaj se odehrál ve velké tělocvičně naší školy. Herní čas byl 7 min. a týmy tvořili 3 hráči a brankář. Každé družstvo mohlo mít i dva náhradníky.
Do skupiny A jsme nominovali týmy 2. stupně. Nakonec nastoupila 4 družstva, a tak byl herní čas, prodloužen na 10 min. Florbal byl dynamický, rychlý a hráči rychle střídali svá pole. Vítězné družstvo nastřílelo 24 gólů.
Ve skupině B soutěžili hráči základní školy speciální a hráči 1. stupně základní školy. Tento souboj byl velice vyrovnaný a do poslední minuty napínavý. Vítězné družstvo nastřílelo 16 gólů.
Po odehrání všech zápasů, v systému tabulky „každý s každým“, bylo vyhlášení prvních třech míst a nejlepšího střelce a brankáře. Vítězná družstva si, podle umístění, odnášela poháry, medaile a diplomy.
Všichni sportovci hráli fair play v duchu kamarádství, soutěživosti a sportovních výkonů. Florbalový turnaj získává svou tradici, a proto se budeme opět těšit na další florbalová setkání.

Výsledková listina