MČR v silniční cyklistice 14. – 15. 6. 2022 – Račice

Rok se sešel s rokem, skoro na den, a opět tu byly naše oblíbené Račice – místo, kde se tradičně koná Mistrovství České republiky v cyklistice pro žáky našich škol. Už jsme si zde zvykli na počasí, které je skoro vždy skvělé (za 24. ročníků pršelo jen jednou) a na báječnou atmosféru. A také na připravenost akce, kde vše klape jako na drátku.
Letos naše výprava ve složení: Hubert Bulíček, Matěj Kulič, Rostislav Středa a Daniel Vít mohla odjet na MČR s klidem. A to proto, že jsme měli natrénováno jako nikdy jindy předtím! Vždyť od poloviny září „frčely“ tréninky, v říjnu MČR horských kol a potom již podzimní a zimní tréninky na báječných trenažérech, které nám Integra nadělila k Vánocům. Nu, a s prvním jarním sluníčkem jsme již byli na silničkách (silniční kola) a jezdili. Každý týden. A hlavně, všichni na tréninky chodili pravidelně, s radostí a pořád. Pro trenéra jistě skvělý pocit. Škoda, že tým opustil Petr Štosek, nadějný cyklista. Ale dal přednost kopané.
A právě tréninková píle vedla k úžasným výsledkům v Račicích! Představte si to! Každý z našich reprezentantů startoval dvakrát a dokázali vylovit z tratě u račického kanálu 10 medailí! 8 z individuálních startů a 2 za celkové vítězství. Myslím si, že to lepší být nemohlo!   Zkrátka – co start, to medaile! Ale nejde jenom o ně! Potěšilo mne, jak všichni k závodům přistoupili, jeli „jako o život“. Super výkony, dodržování taktických pokynů trenéra. A navíc – sehraná a bezproblémová sportovní parta, která si navzájem fandila a pomáhala, kamarádila se.
Hodně zajímavé je porovnání s tím, co jsem napsal v loňském roce: „Kluci úspěšně navázali na slavné cyklisty a cyklistky naší školy, kteří v minulosti školu reprezentovali. A začal se rodit nový reprezentační tým pracovitých sportovců, kteří chtějí trénovat, jsou zodpovědní a jsou parta“.  Nu, a stalo se, co jsem si tolik přál! Dopadlo to! Máme na škole skvělou cykloreprezentační partu!
Všem reprezentantům patří díky za odvedené sportovní výkony a vzornou reprezentaci školy!

Podrobné výsledky a fotogalerii najdete také na: skparta.cz/cyklistika

Výsledky