Vánoční jarmark

Nastal čas adventů a vánočního čekání na Ježíška a boží svátky. Ve čtvrtek 8. prosince se vstupní hala naší školy proměnila v staročeský jarmark. Návštěvníci obdivovali krásný Betlém, vánoční stromeček adventní věnce a hlavně výrobky, které si mohli za nízké ceny zakoupit. 
Jarmark to jsou nejen zvyky, tradice, obyčeje, voňavé cukroví, horký punč a čaj, ale také vystoupení herců, zpěváků a koledníků. Také u nás muzikanti a kejklíři nechyběli. Ve čtyřech vystoupeních se nám představily děti z dramaťáčku s etudou „Zimní sporty“, kroužek Muzicírování s krásnou produkcí „Vločka.“ V pásmu písniček a básniček nám přinesly vánoční atmosféru děti ze třídy SA3 se svými pedagogy.
Děkujeme všem dětem naší školy, pedagogům a rodičům za pomoc s přípravou dárečků na vánoční jarmark. Budeme se těšit příští rok na společné setkání.
Závěr jarmarečního dne patřil setkání pedagogů napříč generacemi – vánoční posezení se seniory – bývalými kolegy a kolegyněmi a zaměstnanci Speciální a Praktické školy. Všichni přítomní se mohli nejprve pokochat vánoční atmosférou na školním předvánočním jarmarku a nakoupit si drobné dárky či cukroví, poté zhlédli zimní pásmo, které připravily paní učitelky s dětmi z různých tříd. Následovalo přivítání panem ředitelem, občerstvení a povídání o časech minulých, současných i budoucích jak na bázi profesní, tak i osobní. Mnoho pozvaných se bohužel omluvilo z důvodu nemoci, ale ti, kteří přišli si posezení krásně užili – dle ohlasů samotných přítomných. Všichni se již těší na další setkání v roce 2023.