Příměstský tábor – Piráti

O letních prázdninách měly děti nejen z naší školy možnost účastnit se od 6. do 10. srpna  2018 příměstského tábora. Tábor nesl název „Pirátská plavba na Ostrov pokladů aneb hurá na palubu!“ Jako správní piráti připravení na všechno jsme úspěšně překonali extrémní horko, které nás „trápilo“ celý týden. Pomohlo nám k tomu i mlhoviště a bazén, které „vyrostly“ na ostrově Atrium přímo uprostřed zahrady naší školy a které naše malé i větší piráty dostatečně osvěžily společně s pravým podomácku vyrobeným „džumem“ (speciálním nealkoholickým nápojem), jehož tajnou recepturu znali pouze pirátští kapitáni.
Jednotliví piráti se během týdenní pirátské plavby naučili spoustu nezbytných věcí, mezi něž patřil pirátský pokřik „JO-HO-HO!“, dále pirátská hymna, vztyčení pirátské vlajky u korábu v Jiráskových sadech a poté na ostrově Atrium, ražení a přenášení pirátských mincí, výlov ryb, vázání uzlů včetně rozvazování speciálního tajného uzlu nebo pirátský tanec „Dupák-palubák“. Všichni piráti také museli zdolat pirátsko-vodnickou stezku na Biřičce a neohroženě plout s pravými pirátskými kapitány po Labi na parnících „Primátor Ulrich“ a „Smiřice“. Ti nejodvážnější z nich si spolu s kapitánem vyzkoušeli práci kormidelníka a naše životy tak byly v jejich rukách. Byli ale skvělí a neohrožení, takže jsme po hodinové plavbě bezpečně zakotvili v přístavu u Náplavky a mohli si v horku vychutnat jahodovou zmrzlinu. Svoji odvahu a nebojácnost prokázali naši piráti také při stezce odvahy a poslední den při hledání pirátského pokladu, který byl zakončen karnevalovou „pirátotékou“, pohárem, předáním diplomů a balíčky s dárečky.
Veliké poděkování za dohlížení, podporu a pomoc našim „malým“ pirátům patří pirátským kapitánkám Katce Lesákové, Lence Lukešové, Vlaďce Cvejnové a Renče Joštové.