Turistický kurz

Dne 20.5.2019 jsme odjeli vlakem na turistický kurz. Jeli jsme krásnou českou krajinou, až jsme uviděli zříceninu Trosky. To už jsme věděli, že Český ráj je na dohled. V Sedmihorkách jsme vystoupili a 2 km jsme šlapali k našemu penzionu Podháj. Stojí uprostřed lesa a skal. Hned odpoledne jsme prozkoumali blízké okolí, objevili několik léčivých pramenů a studánek. Utvořili jsme partu Zelená šestka.  Během pobytu jsme plnily různé úkoly, řešili kvízy a šifry, které nám zanechal Petr Mlaskač – „místní rodák“. Nakonec jsme získali indicie, které nás dovedly až k pokladu – jímž byl ježek v kleci.
Celá parta tento hlavolam zvládla během několika minut vyřešit. I přes nepřízeň počasí – často pršelo – jsme stihli celodenní výlet do Turnova a na zámek Hrubý Rohozec. Tam se nám moc líbilo – byl krásně zařízený a měli jsme príma slečnu průvodkyni. I cesta vlakem byla fajn. Během týdne se konala lesní, skalní i netradiční olympiáda a nechyběl ani turnaj v bowlingu. Naší závěrečnou tečkou byla stezka odvahy alias návštěva u Ducha Sedmifuka. Kdo se mu pěkně podepsal a slušně jej pozdravil, toho propustil zpět do penzionu. Naštěstí jsme se vrátili všichni.
Celý pobyt byl super a získali jsme na něm mnoho skvělých zážitků. Příště jedeme zas. Zdraví vás kluci ze Zelené šestky.