Nová Paka Hry bez hranic 2018

Ve středu 23. května 2018 na parkovišti u jídelny už před osmou hodinou čekal autobus, který odvezl účastníky Her bez hranic do Nové Paky.
Cesta proběhla klidně, bez velkých dopravních kolon, a tak už v devět hodin nás pracovníci místní organizace Život bez bariér, z.ú., vítali na ploše u rekonstruované budovy kláštera. Těšili jsme se na krásné prostředí místní zahrady, ale počasí si s námi všemi chtělo také hrát, a spustilo krásný vytrvalý déšť.
Zahájení akce bylo za účasti pana místostarosty Nové Paky a paní ředitelky sociálního zařízení. Ovšem připravený prostor nešlo využít. Nastala tedy „mokrá“ varianta. Během naší svačiny se stanoviště přemístila po celé budově, a tak i klienti, kteří těmto disciplínám neholdují, měli možnost sledovat výkony všech soutěžících. Naštěstí jsme se vždy v pohodě vyhnuli na chodbách ostatním školám bez rozlití něčího nápoje (pitný režim se pochopitelně dodržoval), ani se nikdo z našich dětí nezamíchal do jiné školy… v tom nám významně pomohla naše úžasně žlutá trička z loňské akce.
Soutěže byly dovednostní: (navíjení myši, chytání balonku do plechovky, hod míčku do pusy šášuly  nebo jízda zručnosti na elektrovozíčku), výtvarné (kreslení nebo skládání mandaly), celkem ve třech patrech bylo devět disciplín, a všude byl slyšet smích a povzbuzování. V době, kdy jsme měli splněno, se nad námi počasí slitovalo a zase nabídlo sluneční paprsky. Využili jsme toho k velké společné fotografii, pracovnice místní organizace nám předaly pamětní medaile a odměny pro děti, a vyrazili jsme zase zpět do školy.
Celá akce se povedla k spokojenosti všech.
Děkujeme Nadaci ČEZ za podporu, novopackému zařízení za zorganizování, dobrovolníkům na stanovištích za empatii, našemu panu řidiči za spolehlivou dopravu. Všem účastníkům a kolegům pak patří dík za vzornou reprezentaci školy.