Speciální olympiáda 2018 v Brně

Poslední týden v červnu proběhly 12. Letní speciální hry. Naši školu reprezentovalo 8 sportovců ve dvou sportech. Plavci Verča Lukešová, Matěj Kulič, Janík Novák a Petr Šejvl pod vedením Ivy Novákové a boccisti Pepa Vitvar, Jožka Klein, Jirka Čížek a Jirka Beneš s trenérem Jakubem Vitvarem.
1. den
Ráno jsme nasedli do vlaku a vyrazili jsme do Brna. Po ubytování nás čekal slavnostní nástup, vztyčení vlajky a zapálení olympijského ohně. Nakonec nás svými písničkami potěšil František Nedvěd a pak už honem do postele, nabrat síly před závody.
2. den
BOCCE se hrála na místním stadionu. Nejprve proběhla soutěž družstev, ve které se představili všichni naši boccisti, odpoledne pak soutěž jednotlivců, kde nás reprezentovali Jirka Čížek a Jirka Beneš. Všem se velice dařilo, ale na medaile si museli kluci počkat do druhého dne.
Plavání se uskutečnilo ve venkovním plaveckém bazénu, což nás vzhledem k počasí poněkud zaskočilo. I přes tuto nepříjemnost podali všichni vynikající výkony a zasloužili si i uznání od pořadatelů a ostatních trenérů. Matěj s Verčou plavali 25m prsa a 25m VZ, Janík a Petr 50m prsa, 100m prsa a Janík ještě navíc 200m VZ. V plaveckých disciplínách proběhlo vyhlašování vždy ihned po doplavání jednotlivých finále.  Plavci nasbírali dohromady 3 zlaté a 5 stříbrných medailí. Navíc ještě jedno čtvrté místo.
3. den
Naše soutěže už byly uzavřené a tak jsme se po vyhlášení výsledků BOCCE vydali na výlet do místní ZOO. Cestou zpátky jsme koupili jahody a maliny a po slavnostním zakončení a diskotéce na stadionu jsme si ještě uspořádali jahodový večírek.
4. den
Dnes nás čekalo už jen sbalit, nasnídat a vydat se zpátky vlakem domů. Všichni si zaslouží velkou pochvalu za perfektní reprezentaci školy i za skvělé a kamarádské chování během celé akce.
Výsledky