Florbalový turnaj v Jaroměři

Po dvouleté covidové odmlce se opět konal florbalový turnaj. A ne ledajaký.  Byl to již 9. ročník florbalového turnaje a turnaje dovednostních disciplín základních škol speciálních – „JAROMĚŘSKÁ HOKEJKA “. Turnaj se tradičně uskutečnil ve sportovním areálu města Jaroměře ASVAJ (u zimního stadionu).  Ve čtvrtek 6. 10. 2022 jsme se vydali se dvěma soutěžními družstvy do Jaroměře. Tým Hradec Králové A, neboli „modří“ byl sestaven z žáků tříd ZA4 a ZA6, druhý tým – Hradec Králové B, neboli „červení“ byli studenti Praktické školy.

Na hrací ploše byli 3 hráči a 1 brankář, střídání probíhalo libovolně a neomezeně. To nám poskytlo dostatek prostoru pro strategii hry a střídání hráčů. Opět jsme se sešli se známými týmy, ale i s novými hráči. Někteří byli pro nás velkým překvapením. Na turnaj se přihlásilo devět družstev a každý si zahrál s každým. Chtěli jsme dosáhnout na nejvyšší metu, a to obhájit prvenství. Bohužel první zápasy se nám nepovedly podle představ, ale nevzdali jsme to a v dalších hrách jsme se opět našli. Znovu jsme si ověřili, že hra fair play, je tou nejlepší. Zároveň jsme věděli, že probíhá další soutěž o nejlepšího střelce a brankáře turnaje. Zbývali nám poslední dva zápasy a my už jsme počítali vítězství, prohry a remízy, podle kterých se udělovaly body. Bylo nám jasné, že potřebujeme vyhrát, abychom dosáhli na medaili.

A jak turnaj skončil? I když jsme prvenství neobhájili, byli jsme spokojení s 2. místem. Také naši střelci se nemuseli stydět za své výkony: Kuba nastřílel 12 gólů a Hubert 9. Cenu nejlepšího střelce si odnesl hráč z Náchodu s 19 nastřílenými góly. Rozhodnout cenu Fair play bylo opravdu obtížné. Turnaj se odehrával v přátelské sportovní atmosféře, a nakonec byl oceněn dlouholetý hráč z Dobrušky. Nejlepší brankářkou se stala gólmanka z Úpice.

 Výsledky turnaje:

  1. místo: Trutnov
  2. místo: Hradec Králové A
  3. místo: Daneta Hradec Králové
  4. místo: Náchod
  5. místo: Dvůr Králové n.L.
  6. místo: Dobruška
  7. místo: Jaroměř
  8. místo: Hradec Králové B
  9. místo: Úpice