Pohádkový les

V sobotu 15. září 2018 se v městských lesích v Malšovicích uskutečnil další ročník akce Pohádkový les. Pořádá jej Centrum pracovní rehabilitace Hradec Králové s partnery, mezi kterými jsou zaměstnavatelé lidí se zdravotním handicapem a sociální i zdravotní organizace. Jedním z partnerů je od počátku akce i naše škola.
Pro dospělé i děti bylo na trase dlouhé 3,9 kilometru připraveno osm stanovišť se zábavnými aktivitami, které přibližují omezení a těžkosti lidí, jež mají potíže se sluchem, zrakem, nebo jsou omezeni v pohybu. Na stanovištích čekaly pohádkové bytosti, které měly děti za úkol poznávat. Na našem stanovišti, u Křemílka a Vochomůrky, si mohly děti vyzkoušet hru BOCCE, pocvičit si barvičky, nebo vyzkoušet prvky canisterapie s pejskem Igorem.
Trasa končila u Rytířského hradiště, kde bylo pro účastníky připraveno občerstvení a atraktivní zábava – projížďky na koních, ukázky kynologie, hippoterapie, malování na obličej a muzicírování u táboráku.
Všem se v lese moc líbilo a každým rokem přijde víc a víc lidí. Letos už to bylo přes 600 spokojených dětí a jejich rodičů, babiček a dědečků.