MČR v cyklistice horských kol

Po roce opět ve Srubech – malé a půvabné to vesničce blízko Chocně a Vysokého Mýta. Proč jsme se tam vyskytovali? Protože se zde opět konalo Mistrovství České republiky v cyklistice horských kol ve dnech 12. – 13. 10. 2018. Letos, na základě výborných výsledků v červnovém školním cyklistickém kole, vyrazilo 5 reprezentantů. Byli vybráni Ti, kteří technickou a obtížnou trať horských kol byli schopni bezpečně zvládnout a dokážou se „poprat“ s prudkými výjezdy a sjezdy v terénu.
Tři osvědčení reprezentanti – chlapci, kteří s touto tratí již mají několikanásobné zkušenosti a dvě dívky, které zde byly poprvé. A právě dívky dosáhly nejvýraznějších úspěchů!  
V pátek jsme vyrazili od školy na učiliště do Chroustovic, kde jsme se ubytovali a dobře najedli. To byla výborná příprava na závod. Mimochodem – mnoho Vašich spolužáků zde v minulosti na učilišti studovalo.
Potom jsme odjeli na start do Srubů, kde se od 16,00 jela časovka jednotlivců. Ale jaká časovka! Velmi těžká, letos mírně prodloužená, 2,5 km dlouhá cesta, z toho 1 km opravdu strmé stoupání, které prověřilo nohy a dech každého startujícího.
Druhý den se jel okruhový závod s hromadným startem na 4,5 km. Bohužel, přes veškerý trénink, jsme letos na medaili nedosáhli. Hlavním důvodem bylo to, že naši závodníci bez trenérského vedení přes prázdniny lenošili a také konkurence vyrostla a potrénovala. Nejtěžší roli měl Marek Petružálek, který prvním rokem startoval v kategorii mužů a juniorů, která byla i nejpočetnější. Přesto jsem přesvědčen o tom, že všichni naši reprezentanti odevzdali zodpovědné a solidní výkony! Zvláště děvčata, při svém mládí, jsou nadějemi pro příští roky.
Počasí po celou dobu závodů bylo naprosto skvělé a tratě ještě lepší, zajištěné členy cyklistického oddílu Choceň. Zkrátka – nemělo to chybu.

Výsledky MČR v cyklistice horských kol