Přechod Krkonoš 2018

V polovině října se někteří žáci naší školy účastnili každoroční akce ČSMPS Přechod Krkonoš. Tentokrát jsme byli ubytovaní v pokojích sportovní haly přímo na Pomezních boudách v Horní Malé Úpě. První den po obědě jsme se společně s dalšími účastníky z celé republiky vydali ke ski areálu U Kostela, který je od Pomezních bud relativně blízko. Následné šance, jít se podívat na západ slunce na sjezdovku nad Pomezní boudou, využil pouze Lukáš Konečný. Všichni ostatní se místo dobrovolného výšlapu postupně zabydlovali v pokojích. Večer pak byla pro všechny účastníky otevřená hala, kde si mohli vyzkoušet různé sporty.
Druhý den byla v plánu celodenní túra na Sněžku. Počasí nám vyšlo skvěle, ale i přes to měli někteří turisté z našich řad problémy už v půlce výšlapu. Na Sněžku jsme nakonec dorazili všichni.
Poslední den, při návratu do Hradce se děti podívaly ještě na Braunův betlém u Kuksu a následně se pěšky přesunuly přímo do Kuksu, kde si mohly prohlédnout zahrady hospitálu a barokní sochy. Pak už nás čekal jen zasloužený odpočinek doma.