MČR ve stolním tenisu 2018

Mistrovství České republiky ve stolním tenisu se konalo 14. – 15. 11. 2018.
Mistrovství se zúčastnilo 120 účastníků tj. 60 hráčů, 37 rozhodčích, 21 trenérů a 2 hlavní organizátoři. Soutěžilo se v kategoriích muži, ženy a juniorky, junioři, žáci a žákyně ve skupině A i B, ve čtyřhře mužů a žen.
Atmosféra byla tradičně vynikající, svědčící o vysoké sportovní a společenské úrovni zúčastněných. I letos byly opět základní skupiny odehrány ve dvou tělocvičnách, průběhu turnaje to s ohledem na časový plán výrazně pomohlo, protože systém je nastaven tak, aby si všichni hráči dostatečně zahráli a tím získali i zkušenosti. Nikdo nevypadne po jednom zápase.
Ve středu byly odehrány základní skupiny ve všech kategoriích a dokončena soutěž čtyřher.
Ve čtvrtek již soutěže gradovaly vyřazovacím systémem. Finále byla odehrána v jednotném čase.
Pro samotné hráče je nástup finalistů ke stolům, jejich jmenovité představení a doprovodný potlesk silný zážitek. Divácká kulisa a fandění tento zážitek ještě umocnily.
Kvalitativní vzestup úrovně hráčů je jednoznačný, kvalitní tréninkový proces a vzrůstající konkurence jsou zárukou vyšší herní kvality. Ve většině kategorií díky vyřazovacímu systému byly zápasy opravdu dramatické a kvalitní.
V kategorii ženy a juniorky A naše studentka Jana Feixová získala stříbrnou medaili. Filip Zahálka v kategorii juniorů A obsadil 7. místo. Vynikajícím úspěchem bylo první místo ve čtyřhře žen ve složení: Macurová Denisa, Feixová Jana, Smetanová Jana, Telváková Květoslava
V „Pořadí národů“ se úspěšnost původního Východočeského regionu rozdělila mezi 2 nové regiony – Královéhradecký a Pardubický. A také zde oba dva kraje potvrdily svoji dominanci – obsadily 1. a 2. místo.
Tato tradiční akce se koná v nádherné a skvěle vybavené tělocvičně Speciálních škol a přináší každoročně výjimečný zážitek sportovcům, kteří většinou nemají v běžných sportovních soutěžích až tak naději na významný úspěch. Na tento sportovní svátek se celoročně připravují, je pro ně významnou motivací pro další trénink.
Celému mistrovství vládla skvělá, přátelská atmosféra, zápasy měly vysokou herní úroveň.