Regionální kolo ve florbale

Naše škola, SK Integra Hradec Králové opět pořádala Východočeské regionální kolo ve florbale žáků Českého poháru.  Za finanční podpory Královéhradeckého kraje se pátek 17. 3. 2023  sešli hráči čtyř oddílů. Regionální kolo bylo kvalifikací na MČR ve florbale žáků.
Hra probíhala systémem “každý s každým“ a zápas trval 1x 14 minut hrubého času. Zápasy rozhodoval profesionální rozhodčí, s kterým již dlouhodobě spolupracujeme. Byla nastavena pravidla hodnocení zápasů: výhra – 3body, remíza – 1 bod, prohra – 0 bodů a hodnocení pořadí: počet bodů, vzájemný zápas, skóre.
Naši sportovci byli nejlepší hráči, kteří se nominovali ze školního kola ve florbale. V šesti odehraných zápasech se skutečně ukázali hráčské kvality jednotlivých družstev. Výkony hráčů byly vyrovnané a turnaj byl opravdu do posledního zápasu velmi napínavý. Hrálo se nejen o výhru, ale také o skóre, o počet vstřelených gólů. Poslední vzájemné utkání mělo rozhodnout o vítězi. Jaké bylo překvapení, když hráči, dvou nejsilnějších týmů zjistili, že skóre je stejné. Rozhodčí turnaje určil, že se bude hrát rozhodující zápas, 2x5min. Rozdílem jedné branky nakonec zvítězil tým SK Integra Jaroměř – Josefov, který postupuje na MČR ve florbale žáků. Medailová místa byla oceněna a také byl vyhlášen nejlepší hráč z týmu Jaroměř – Josefov a nejlepší brankář z týmu Skutče.

Konečné pořadí:

  1. SK Integra Jaroměř – Josefov
  2. SK Integra Hradec Králové
  3. Skuteč
  4. ZŠ Soudná Jičín

Tabulka