Vánoční vystoupení

V úterý 12. prosince se ve škole chystá Jarmark. Stalo se již tradicí, že Jarmark zahájí „Vánoční vystoupení“ dětí z kroužků a třídních kolektivů. Vystoupením nás provází paní učitelka Bára, která nejprve rodiče, prarodiče a ostatní přátele školy naladí na vánoční atmosféru a vystoupení může začít. Nejprve se nám představuje zcela nový kroužek „Kolovrátek“ s lidovými písničkami a tancem. I když je tréma veliká, nikdo ji ani nepozná, neboť taneční kroky a pohyb tančí s písničkou. Pak přichází třída ZA2 s pásmem vánočních a zimních písní.

Abychom nebyli na pochybách, že už je skutečná zima, zpěváci si oblékli zimní svetry a mikulášské čepice. Jejich písně jsou doprovázeny dokonce vlastními ilustracemi. Vánoce se blíží, vždyť zpíváme koledy! Na podium se chystají další zpěváci z kroužku „Muzicírování“. Potěší nás nejen zpěvem, ale i hrou na rozličné hudební nástroje. Vánoční písně děti doprovázejí hrou na triangl, aby přivábili tu správnou jarmareční náladu. „Sláva už je sníh, jedem na saních“ a skutečně! Sáně s dětmi ze třídy ZA1 jsou na pódiu. Vánoční písně a cinkot rolniček rozezpívaly celé publikum. Na závěr se s námi rozloučil kroužek „Muzikanti“ a jejich „Tichá noc“ se nesla celou školou.
První blok vystoupení sice skončil, ale nás čekalo ještě další. A jako opravdoví umělci si děti své vystoupení zopakovali pro své spolužáky, kamarády, učitele, asistenty. Znovu se ozýval bouřlivý potlesk, který byl nejlepší odměnou pro všechny.

Autorka článku: Mgr. Lenka Rybová