MČR v přespolním běhu 2023

MČR v přespolním běhu se letos konalo poprvé v zajímavém prostředí moto areálu v Chabařovicích. Vzhledem k tomu, že na školním kole zaběhli výborný čas, mohlo naši školu reprezentovat těchto šest sportovců: Tereza Solničková, Hubert Bulíček, Matěj Kulič, Jiří Roch, Jan Levínský a Viktor Žilka. Po příjezdu do Chabařovic, jsme se společně rozcvičili a lehce rozběhali. A pak už hurá na start. Závodníci běželi na okruhu, který měřil 1100 m. Mladší žáci a žákyně jedno kolo, starší žáci dvě, dorostenci tři a junioři společně s muži čtyři kola. Naši závodníci se v konkurenci ostatních škol a sportovních klubů rozhodně neztratili a do Hradce jsme dovezli hned čtyři poháry a medaile.
Terezka předvedla velmi pěkný výkon, a i když neměla ve své kategorii soupeřku, rozhodně si své zlato zasloužila. Pro Jirku byla trať hodně náročná, ale nakonec i on svůj závod dokončil se ctí. Hubert měl velice silné soupeře z domácího klubu, přesto závod zvládl na výbornou a doběhl si pro krásné třetí místo, stejně jako Matěj, který se navíc potýkal s nejdelší tratí, a to naprosto s přehledem. Ačkoliv si Honzík s Viktorem neodvezli medaile, jejich čtvrté a páté místo v nejnabitější kategorii ze všech jsou také výborným úspěchem. 
Velké poděkování patří našim sportovcům za skvělé výkony a příkladné sportovní chování, kdy povzbuzovali nejen své spolužáky, ale i sportovce z ostatních klubů. Také děkujeme panu učiteli Ningerovi za bezpečnou dopravu tam i zpět, a v neposlední řadě všem organizátorům, kteří se podíleli na bezproblémovém a pohodovém průběhu MČR. 

Výsledky:
Terka Solničková 1. místo
Jirka Roch 2. místo
Hubert Bulíček 3. místo
Matěj Kulič 3. místo
Viktor Žilka 4. místo
Honzík Levínský 5. místo
Autorka článku: Iva Nováková