2. turnus příměstského tábora

Druhý turnus příměstského tábora už je tady! A s ním samé pohádkové postavy, bytosti a kouzla. První den jsme se seznámili s Křemílkem a Vochomůrkou. Zazpívali jsme jim písničky a postavili chaloupku „z mechu a kapradí“. Po dobrém oběde nás čekala humorná loutková pohádka. Nechyběla ani záchrana Zlatovlásky a princové na koni. Jako v pohádce O Popelce jsme si vyzkoušeli přebírat hrách a princezna nás odměnila malými poklady.
Druhý den příměstského tábora byl opět ve znamení pohádkového parku. V Jiráskových sadech nás navštívili Králíci z klobouku. Po svačince jsme hledali cestu k pokladu a plnili veselé úkoly. V cíli na nás čekaly písničky a něco dobrého. Po obědě jsme si užili odpoledne s Harrym Potterem a vyráběli jsme kouzelnické hůlky. Ale největší překvapení byli živí dravci a sova Hedvika, která se nechala od dětí pohladit.
Třetí superhrdinský den příměstského tábora začal tematickou rozcvičkou. Vzlétnout, ani natáhnout pavučiny se nám přes veškerou snahu sice nepodařilo, nicméně nacvičit si superhrdinské pózy se může jistě hodit.
Následně jsme si lehce odpočinuli u textilních omalovánek s pohádkovými motivy. Odpolední program se pak nesl v duchu „superhrdinské olympiády.“
Čtvrtek příměstského tábora byl významným dnem. Zacvičili jsme si s panem králem. Poté nás navštívil pejsek Goofy, který nám předvedl psí agility a s vděčností se nechal pomazlit. Po odpoledním odpočinku ve Snoezelenu na nás už čekala další návštěva, a to náš dvorní chemik Kuba a jeho chemické pokusy, na které se přišel podívat i pan ředitel.
Závěrečný táborový den jsme si udělali návštěvu do Tonga, kam se všichni těšili celý týden. Užili jsme si to na maximum a na jedničku jsme zvládli i cestu zpět. Radost ale neskončila, čekala nás totiž ještě opravdová diskotéka s živou hudbou. Následovalo předání dárečků a diplomů. Z tábora jsme odcházeli s úsměvem na tváři plní skvělých zážitků. Tak za rok na shledanou!
Autoři článku: Mgr. Lenka Rybová a vedoucí tábora