Regionální přebor Východních Čech ve stolním tenisu

V úterý 31. 10. 2023 se uskutečnil již 23. ročník regionálního přeboru ve stolním tenisu sportovců s mentálním postižením. Skvěle tradiční, vstřícné, podmínky opět nabídly Speciální školy v Hradci Králové za vedení pana ředitele Pavla Záleského. K tomu i malá armáda pomocníků ze školy. Materiální vybavení poskytl SK Integra HK. Výsledek? Špičkové zázemí pro tuto sportovní akci. Ale ta by se neuskutečnila bez sportujících a jejich trenérů. Hrálo se opět v prostorách Speciálních škol a to ve 2 halách, celkově na 12 stolech. Také proto se mohly odehrát základní skupiny, což zabezpečilo, že všichni, kteří přijeli, si dostatečně zahrají.
Prostředí, které jsme vytvořili, je skutečně na vysoké, skoro profesionální, úrovni. Závodní stoly, ohrádky a další příslušenství, které snese nejvyšší nároky.
Turnaj se tradičně konal pod patronací Mateřské školy, Speciální základní školy a Praktické školy, Hradec Králové a Sportovního klubu Integra z pověření Českého svazu mentálně postižených sportovců. Organizátory byl sehraný a velezkušený tým z uvedené školy. Rozhodování, pod vedením hlavní rozhodčí Lucky Francové a její kolegyně Báry Syrůčkové, zajistili rozhodčí z Gymnázia J.K. Tyla v Hradci králové.
Akce se uskutečnila za finanční podpory Královéhradeckého kraje, která umožnila rozdat medaile a ceny. 
Regionální přebor ve stolním tenisu je určen pro sportovce s mentálním postižením a autismem ze základních škol, včetně škol zřízených dle §16/9 školského zákona, základních škol speciálních, praktických škol a odborných učilišť a jejich absolventy, jeho charakter je náborový, mohou se zúčastnit i oddíly, které nejsou registrovány v Českém svazu mentálně postižených sportovců. Je určen pro sportovce z našeho, Královéhradeckého kraje, ale i kraje Pardubického. Nikde v republice tak velký turnaj nepořádají!

Autor článku PaedDr. Pavel Svoboda

VÝSLEDKY