Školní kolo ve florbalovém turnaji

Nový rok 2024 jsme zahájili sportovním utkáním. Byl to již náš tradiční florbalový turnaj. Letos se přihlásil největší počet družstev ze všech věkových skupin a kategorií. Sport je pro nás zábava, hra, kamarádi a sportovní výzvy.
Turnaj probíhal ve středu 10. ledna 2024 ve třech skupinách. V každé skupině byla družstva tří hráčů a brankář. Některé třídy neměly dostatek hráčů, ale sportovci, kamarádi z jiných tříd sestavili nová družstva. A tak turnaj mohl začít. Rozdělili jsme se do dvou tělocvičen a podle předem připraveného rozpisu jsme hráli systémem „každý s každým“. Sledovali jsme vynikající výkony již ostřílených a zkušených hráčů, ale i nesmělé začátky těch nejmenších.
Z každé skupiny byla vyhlášena medailová umístění a odměněna byla i další místa. Díky grantu MUP Královéhradeckého kraje jsme mohli pro hráče zakoupit hodnotné ceny. Nechybělo vyhlášení nejlepších brankářů: a to Tereza Emichelová , Oliver Stock, Jakub Musil a nejlepších hráčů: Eva Kacálková, Jakub Kantorík, a Michal Dubský.
Turnaj prověřil nejen sportovní schopnosti a dovednosti, ale také i naši toleranci, trpělivost, sebeovládání a kamarádství. Turnaj proběhl v duchu fair play a díky patří všem zúčastněným – sportovcům, fandícím kamarádům, učitelům, asistentům a rozhodčím, bez kterých by se hra neobešla. Příští rok se opět těšíme na další florbalové setkání.

Výsledky turnaje

Autorka článku: Mgr. Lenka Rybová