Jaroměřská hokejka 2024

Leden je na naší škole ve znamení florbalových turnajů. Před týdnem jsme odehráli školní kolo a ve středu 17. ledna jsme nominovali dvě družstva již na 14. ročník florbalového turnaje a dovednostních disciplín v Jaroměři. Letos se poprvé turnaje účastnili i naši nejmenší hráči. Druhé družstvo bylo složené z hráčů 7.- 10. tříd ZŠ auti a ZŠS.
Na turnaj přijelo 10 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. V každé skupině se hrálo systémem „každý s každým“. V poli byli 3 hráči a jeden brankář, hrací čas byl vyhrazen 5 minutami. Naše týmy, červení a modří, byly rozlosovány každý do jiné skupiny. Po urputných a napínavých bojích modrý tým skončil ve skupině třetí a červený tým pátý. Poté se odehrál zápas o poslední dvě místa, o které bojoval červený tým. V poslední sekundě stále nerozhodně, tak nastal okamžik nájezdů. Míšovi Dubskému se podařilo vstřelit gól a získali jsme 9. místo. Modří dostali šanci zahrát si v semifinále. I přes věkový nepoměr soupeře, podávali naši hráči úžasné výkony. Dokonce se jim podařilo překonat brankáře a vstřelili 2 cenné góly. Závěr turnaje rozhodoval ve finále o stupních vítězů. Naše druhé mužstvo, vzhledem ke střeleným gólům získalo 7. místo. Nejúspěšnějším střelcem byl Šimon Jarkovský.
Závěr turnaje patřil už jen vyhlašování výsledků soutěže. Novinkou letošního turnaje byl putovní pohár, který získal tým na 1. místě. Mimo umístěná družstva, byla vyhlášena cena nejlepšího brankáře, ceny fair play a nejužitečnějšího hráče. Také v dovednostních disciplínách byli oceněni tři nejlepší. Každý si ze soutěže odnesl cenu, medaili či malou odměnu. Atmosféra turnaje byla jako vždy sportovní, báječná a přátelská. Na naše soupeře a kamarády se opět těšíme příští rok.
Celkové výsledky

Autorka článku: Mgr. Lenka Rybová