Regionální kolo v Plavání – Chrudim 2024

V dubnu se konala tradiční jarní akce v podhůří nádherných Železných hor. Po roce nás opět přivítala Chrudim, město loutkářství. Ale naši plavci, kteří sem přijeli na místní 25 metrový bazén, rozhodně žádné loutky nejsou a také tak nevystupovali. Naopak – jejich sebevědomí vyplavané v pravidelných trénincích je opravňovalo k myšlenkám na výborné umístění. A to se i potvrdilo. Závodilo se ve středu 10. dubna 2024, bojovalo se i o nominaci na MČR, které proběhne na konci června v Brně.
Z chrudimského bazénu si našich 15 plavců odvezlo celkem 41 medailí, z toho 16 zlatých, 15 stříbrných a 10 bronzových   – byla to sklizeň, už jsme ty medaile a diplomy neměli kam dávat!!!  

Pro část z našich plavců to byla závodní premiéra, proto u některých vládly trochu obavy a nervozita. I přes to byla atmosféra v našem týmu skvělá, všichni si drželi palce a navzájem se povzbuzovali. Našim plavcům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci a jejich přístup k závodům. Panu řediteli a p. učitelce Moravcové děkujeme za bezpečnou dopravu do Chrudimi i zpět. A chrudimským za skvělou organizaci a vydařenou akci. Už teď se těšíme na příští rok.

Předběžná nominace na MČR: Bulíček Hubert, Pražák Michal, Havelková Lia, Adámková Monika, Ježek Filip, Kulhánek Lukáš, Kulič Matěj.

Náhradníci: Hanušová Martina, Buciuceanu Kristýna a Zábojník David.

Autorka článku: Iva Nováková